Ziemas zupa

Publicēts Pirmdiena, 29 Janvāris 2018

Kad ārā ziema un sals kož vaigos, ir īstais laiks laukā vārīt zupu. Audzinātāji  Raivis un Ļesja savlaicīgi organizē vietas attīrīšanu no sniega  pavarda novietošanai. Šajā darbā ar prieku  iesaistās arī centra mazākie iemītnieki. Kad vieta izbrīvēta, pavardā ievieto malku.Kamēr uguns mēles apskauj pagales, bērni un pieaugušie bauda ziemas priekus : pikojas, būvē  sniega cietoksni, ceļ sniegavīrus. Kad uguns  kļuvusi rāma, virs pavarda tiek novietots katls ar iepriekš sagatavotām soļankas sastāvdaļām. Laiks, gaidot ēdiena gatavību, paiet nemanot. Kā jau janvārī, ārā agri paliek tumšs, tāpēc zupas baudīšana notiek centra ēdamzālē. Jāsaka kā Latvijā pazīstamam šefpavāram : kas var būt labāks par šo? Garda, aromātiska, bieza vira –  prasīt prasās pēc papildporcijas.