Starptautiskā putras diena

Publicēts Pirmdiena, 13 Oktobris 2014

10.oktobris ir īpašs ar to, ka pasaulē kopš 1994. gada tiek atzīmēta starptautiskā putras diena. Graudaugu putras ir enerģijas un spēka avots , tāpēc mūsu centrā tās tiek gatavotas bieži – gandrīz katru dienu. Brokastīs „Rasas pērlēs” iecienītas ir auzu pārslu, mannas, prosas, kukurūzas biezputras, savukārt pusdienās vai vakariņās- griķu, miežu putraimu vai grūbu biezputras ar dažādām piedevām. Tā kā uztura speciālisti atzīst, ka aptuveni pusei no uztura ir jāveido graudaugu produktiem, ēdienreizēs tiek piedāvāti arī makaroni.


Mūsu zemē putru ēšanai ir senas tradīcijas, tāpēc atbalsta centra sociālās darbinieces Sandra, Santa un Agita 10.oktobra pēcpusdienā organizēja starptautiskajai putras dienai veltītu pasākumu, lai veicinātu bērnu un pieaugušo zināšanas par graudaugu lomu uzturā. Kamēr ārā lielajā tūristu katlā gatavojās grūbu biezputra, zālē centra iemītnieki skatījās speciālistu sagatavoto prezentāciju, centās atpazīt graudaugu un putraimu paraugus, minēja mīklas, skatījās multeni par Mašu un biezputru. Pasākuma noslēgumā visi mielojās ar Sandras gatavoto putru – tā kopā ar gaļas sacepumu bija izdevusies tik garda, ka nekas pāri nepalika.